دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو
آیا با دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو آشنایی دارید؟ دلایل بسیاری ممکن است سبب خراب شدن و ایراد در قطعات و اجزای اتومبیل ها شوند که برخی از این ایرادات توسط چراغی در آمپر اتومبیل ها نمایان شده و راننده را از خراب شدن آن ها آگاه می کنند.
به چراغ موجود در آمپر خودرو چراغ چک گفته می شود، که روشن شدن آن نشان از یک یا چند مشکل اساسی در اتومبیل را بیان می کند. این چراغ اغلب به رنگ های قرمز، نارنجی و زرد بوده که شکل آن شبیه به موتور ماشین است و جهت اطلاع رسانی راننده از وضعیت ماشین تعبیه شده است. روشن شدن این چراغ می تواند علت ها و دلایل گوناگونی داشته باشد و وظیفه رانندگان در این مواقع توجه به روشن شدن آن و رفع سریع مشکل است. در ادامه این مقاله از تامین خودرو قصد داریم دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو را بیان کرده و هر یک از آن ها را مورد بررسی قرار دهیم.
دلیل روشن شدن چراغ چک خودرو چیست؟
روشن شدن چراغ چک خودرو دلایل زیادی می تواند داشته باشد که در این بخش به بررسی این دلایل پرداخته ایم:
باز بودن درب باک خودرو
درب باک خودرو یکی از قسمت های مهم بخش سوخت خودرو محسوب می شود. درب باک خودرو مانع از بخار شدن سوخت از مخزن میشود و به حفظ فشار کامل سیستم کمک میکند. همانطور که گفته شد یکی از دلایل ساده ای که ممکن است باعث روشن شدن چراغ چک شود، باز بودن درب باک و یا شکسته شدن آن است. توجه داشته باشید زمانی که به تازگی باک خودرو را پر کرده اید و همان زمان چراغ چک خودرو روشن شد، حتما آهسته کنار جاده بایستید و درب باک خودرو را چک کنید، تا اگر مشکل از آن باشد بتوانید به راحتی آن را حل کنید و چراغ چک نیز خاموش شود.
وجود مشکل در سیستم EGR
سیستم EGR یا همان سیستم گردش گازهای اگزوز موجب کاهش سطح گاز اکسید نیتروژن در خروجی خودرو شده و همچنین در افزایش بازدهی موتور خودرو نیز نقش دارد. خرابی این سیستم نیز یکی دیگر از مواردی است که میتواند روشن شدن چراغ چک ماشین را سبب شود. معمولاً این سیستم در قسمت شیر دچار مشکل میشود که عمدتاً برای رفع مشکل یا آن را، یعنی شیر را، تمیز میکنند و یا آن که اقدام به تعویض آن مینمایند. ضمناً این مشکل از آن مشکلاتی است که اگر بروز کند هزینهی زیادی روی دست راننده میگذارد.
مشکل در شمع و وایرهای خودرو
شمع به ایجاد جرقه در زمان استارت خودرو کمک میکند و باعث میشود که احتراق بهوسیله بنزین ایجاد شود و بتوانید خودروی خود را روشن کنید. همچنین وایرها میتوانند برق مورد نیاز شمع را تأمین کنند. اگر این قطعات دچار خرابی باشند، هم در استارت خوردن خودرو مشکل وجود دارد و هم ممکن است در زمینه برق مشکل داشته باشید. به همین خاطر بهتر است سریعاً این مشکلات را برطرف کنید تا چراغ چک خاموش شده و مشکل خودروی شما برطرف شود.
نقص در سنسور اکسیژن
از خرابی سنسور اکسیژن میتوان به عنوان رایجترین دلیل روشن شدن چراغ چک خودرو یاد کرد. برطرف کردن این مشکل هزینه زیادی ندارد، اما اگر سنسور اکسیژن را به موقع تعویض نکنید، مصرف سوخت خودروی شما به میزان قابل ملاحظهای افرایش می یابد. همچنین نقص در سنسور اکسیژن در بلندمدت روی سایر قسمتهای خودرو مانند شمعها و مبدل کاتالیزور هم تاثیر منفی میگذارد و باعث خرابی آن ها میشود.
خرابی انژکتور سوخت
بر اثر عادات مختلفی مانند رانندگی با سوخت کم به مدت طولانی و یا عدم تعویض به موقع فیلتر بنزین، باعث خرابی انژکتور خواهد شد. خرابی که برای تعمیرش هزینه بسیار زیادی را نیز باید پرداخت کرد. مشکل انژکتور یکی از مواردی است که خیلی اتفاق نمیافتد اما یکی از دلایل روشن شدن چراغ چک میتواند باشد.
مشکل در مبدل کاتالیستی
یکی دیگر ازعوامل روشن شدن چراغ چک خودرو, خرابی مبدل کاتالیستی می باشد، که این مشکل اغلب در خودروهای قدیمی به وجود می آید. برای اینکه از خراب شدن مبدل کاتالیستی خودروی خود جلوگیری کنید، باید به سلامت سنسوراکسیژن و تعویض به موقع قطعه ای همچون شمع های خودرو و یا حتی روغن موتور دقت کنید. به این دلیل که درصورت توجه نکردن به مطالبی که اکنون گفته شد امکان دارد به مبدل کاتالیستی آسیب برسد. همچنین، اقدام به تعمیر آن، هزینه نسبتا سنگینی را بر دوش شما می گذارد. یکی از علائمی که مبدل کاتالیستی در صورت خرابی از خود نشان می دهد این امر می باشد، که هر چقدر شما پدال گاز خودرویتان را فشار دهید، تغییر سرعتی در خودرو احساس نمیکنید.
نقص در سنسور جریان هوا
سنسور جریان هوا از موارد دیگری است که در روشن شدن چراغ چک خودرو نقش بسزایی دارد. نحوه عملکرد این این سنسور این گونه است که با بررسی مقدارهوای ورودی به موتور، اطلاعات لازم را به کامپیوتر خودرو ارسال می نماید، تا با ترکیب شدن با اطلاعات دیگر میزان پاشش انژکتورها را مشخص کند. اگر در شهرهای آلوده زندگی میکنید حتما حواستان به درست کار کردن سنسور هوا باشد.
ایراد در باتری خودرو
خالی شدن باتری خودرو از علل روشن شدن چراغ چک خودرو می باشد، که این امر باعث می شود خودرو استارت نخورده و روشن نشود. البته در خودروهای مدرن امروزی چراغ هشدار دهنده خرابی باتری خودرو تعیبه شده است. اما در خودروهای معمولی روشن شدن چراغ چک می تواند نشان دهنده وجود مشکل در باتری خودرو باشد.
نصب اشتباه دزدگیر
در بعضی از مواقع پیش میآید که نصب اشتباه دزدگیر باعث روشن شدن چراغ چک خودرو شود. این اتفاق زمانی رخ میدهد که کامپیوتر خودروی شما سیستم های نصب شده را بهعنوان یک عامل مخرب شناسایی میکند و چراغ چک را روشن و گاهی ثابت نگه میدارد. از طرف دیگر، نصب نادرست دزدگیر از دلایل مهم برق دزدی خودرو است و این امر حتی میتواند منجر به خالی شدن باتری شود.
معیوب شدن ترموستات
ترموستات قطعه کوچکی است که روی موتور قرار گرفته و وظیفه کنترل مداوم دمای موتور را برعهده دارد. این قطعه کوچک موظف است مانع از بالا رفتن یا پایین آمدن دمای موتور شده و حرارت این سیستم را در حالت بهینه حفظ کند. در صورت عدم انجام وظیفه ترموستات، چراغ چک روشن خواهد شد. بالارفتن دمای آب، افزایش یا کاهش غلظت روغن موتور، افزایش مصرف سوخت و جوش آوردن موتور از علائم خرابی ترموستات هستند.
خراب شدن کوئل
اگر کوئل خودرو خراب شود، دیگر برق لازم برای جرقه زدن شمع ها فراهم نخواهد شد. در چنین شرایطی عملکرد کلی خودرو با اختلال مواجه می شود. معیوب شدن این قطعه نیز یکی دیگر از دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو است که در صورت بی توجهی می تواند باعث معیوب شدن شمع ها نیز شود و هزینه های اضافی روی دست شما بگذارد.
سخن پایانی
ممکن است در طول زمان رانندگی مشکلات و خلل زیادی در ماشین شما رخ دهد، که نتیجه آن روشن شدن چراغ چک خودرو باشد. در این مطلب با آگاهی از علل روشن شدن این چراغ دیگر نگران این موضوع نخواهید بود. زیرا میدانید ممکن است از سنسور هوا یا گاز، اشکال در مبدل کاتالیستی، نصب نادرست دزدگیر، وجود مشکل در سیستم EGR و… باشد که در این صورت برای برطرف کردن هر مشکلی بهترین کار این است که به تعمیرکار مراجعه کنید.