کارشناسی خودرو چقدر درآمد دارد؟
یکی از پرسشهای پرتکراری که از آزمون خودرو مطرح میشود، بحث درآمدزایی از آموزشهایی است که پس از گذراندن دورهها برای هنرجوها خواهند داشت؛ طبیعی هم هست که افراد زیادی نسبت به این موضوع حساس باشند. در این مطلب قصد داریم خیالتان را راحت کنیم و به سوالات مهم شما درباره درآمدزایی از کارشناسی خودرو پاسخ بدهیم. البته به یاد داشته باشید که پس از گذراندن تمام دورههای آزمون خودرو شما بلیط رایگان شرکت در کارگاه آموزش کسبدرآمد از حرفهای که آموزش دیدهاید را دریافت میکنید که در آنجا به طور کامل و مفصل درباره تمام سوالاتی که در این مورد دارید و همچنین پیشنهادهای موثری برای شروع یا رشد کسبوکار به شما آموزشهایی ارائه خواهد شد. این آموزشهای را شاید بتوان مهمترین بخش دانست، چرا که شما یاد میگیرید که چطور خود را معرفی کرده و حتی روشهای ارتباط با تامین خودرو آزمون برای گرفتن مشاوره جهت ارتقای کسب وکار شما ارائه میشود. توجه داشته باشید که این متن در شهریور ۹۹ تهیه شده و باتوجه به نواسانات شدید قیمتی، حتی باوجود اینکه قیمتهای ذکر شده به صورت حدودی هستند هم احتمال تغییر در این مبالغ حدودی پس از گذشت چند ماه وجود دارد.
هزینههایی که برای کارشناس شدن باید پرداخت کرد
پیش از هر چیز درنظر داشته باشید که اصلیترین هزینهای که برای کارشناس شدن باید پرداخت کنید آموزش نکات مهم آن است، چرا که کار کارشناسی اصلا و ابدا به نحوی نیست که در حین کار بتوان آن را یاد گرفت، بلکه درصورت اشتباه در کارشناسی اولین اشتباه، آخرین اشتباه شما خواهد بود. این درحالی است که هزینه شرکت در کلاسها بیشتر از ابزارهای شما نیست.
شاید شما فکر کنید که با داشتن ابزارهای ارزان قیمت میتوانید وارد این کسبوکار شوید، اما در حقیقت مشتری به دانش و علم شما هزینه پرداخت میکند و وقتی که شما تجربه کافی برای انجام این کار را نداشته باشید و به مشتری زیان وارد کنید، هزینه زیان وارد شده به خریدار خودرو شاید به اندازه کل سرمایه شما باشد و در نهایت به دردسری خواهید برخورد که شاید پس از جبران آن به طور کلی علاقه خود را به کارشناسی خودرو از دست بدهید و تصور کنید که طبیعت کارشناسی به این شکل است که امکان ضرر دیدن کارشناس در آن بالا است؛ اما این طور نیست و بهتر است آگاه باشید که یک کارشناس همه فن هیچ وقت دچار مشکلات این چنینی نمیشود و همه برای تمام نکات کارشناسی خود دلیل محکمی دارد و از کارشناسی هیچ نقطهای غافل نمیشود. همانطور که اشاره شد هزینه شرکت در کلاسها کمتر از ابزارهای مهم شما است و در واقع شاید هزینه حدود ۳ الی ۴ میلیون تومانی شرکت در کلاسهای آزمون خودرو (که البته در بسیاری از موارد برای هنرجویان تخفیف درنظر گرفته میشود.) کمتر از هزینه یک دستگاه دیاگ وی مکس ( Max Way ) است که برای کارشناسی خودروهای داخلی یک ابزار لازم و حیاتی به حساب میآید. بخش دیگری از این هزینههای مربوط به معرفی بهینه کسبوکار یا شخص شماست و بخش دیگر لوازمی است که انجام کارشناسی صحیح را برای شما تضمین میکند. همچنین برخی هزینههای هم مربوط به ایجاد کسبوکار هستند. به عنوان مثال میتوان به هزینههای مربوط به اجاره مکان کارشناسی غیرسیار مثل اتاق نور اشاره کرد که هزینه آن بستگی زیادی به مکان مورد نظر شما برای اجاره یا تملیک واحد تجاری یا صنعتی دارد. در شهر تهران برای اجاره فضایی حداقل به وسعت ۳۰ مترمربع که امکان دسترسی به خیابان برای ورود خودرو را داشته باشد، ماهیانه از حدود ۵ الی ۱۰ میلیون تومان باید پرداخت کرد.
معرفی ابزارهای مورد نیاز برای کارشناس صفر تا صد خودرو
پیش از هر چیزی در نظر داشته باشید که مهمترین ابزار یک کارشناس اطلاعات او در زمینه انواع مشکلات و خرابیهایی است که روی قیمت خودرو تاثیرگذار است.
پس از آن میتوان به قلم مگنت اشاره کرد که برای تشخیص چپی و دو تکه بودن اتاق خودرو استفاده میشود. برای تهیه قلم مگنت از حدود ۳۰ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان میتوانید هزینه کنید. مورد بعدی چراغ مهتابی است که میتوان از آن به جهت تشخیص انواع رنگشدگی استفاده کرد. هزینه تهیه این مهتابیهای سیار از حدود ۱۰۰ الی ۳۰۰ هزار تومان باید پرداخت کرد. اما چراغ مهتابی تنها کافی نیست و برای تشخیص نقاط جوش و برش خوردگی در نقاط دور از دسترس کارشناس میتوان از چراغهای دارای متمرکز کننده که به چراغ پلیسی معروف است، میتوان استفاده کرد. چراغ قوه دستی پلیسی با قابلیت تغییر محل تمرکز نور هم قیمتی در حدود ۱۰۰ الی یک میلیون تومان برحسب کشور سازنده در بازار موجود است.
حساسترین ابزار یک کارشناس را میتوان دستگاه تشخیص ضخامت دانست که در واقع عمدتا کاربرد صنعتی داشته باشد ولی برای تشخیص ضخامت رنگ و بتونه زیر آن هم کارایی دارد. ضعیفترین نوع از دستگاه ضخامت سنج با قیمت ۸۰۰ هزار تومان کارایی برای کارشناس خودرو ندارد و نمیتوان به آن اعتماد کرد. با یک پله صعود به دستگاههای ضخامت سنجی میرسیم که از لحاظ دقت مناسب استفاده هستند، اما با کشیدن روی سطح امکان پردازش را ندارند، قیمت این نوع از دستگاهها دو و نیم میلیون تومان میرسد، اما دستگاههایی که قیمت بالای سه میلیون تومان دارند امکان پردازش حین حرکت روی سطح را دارند. باوجود اینکه این نوع دستگاه برای تشخیص ضخامت رنگ مناسب کارشناسی است، اما درصورت تمایل میتوانید برای خرید این دستگاه تا سقف ۱۰ میلیون تومان هم هزینه کنید.
در مرحله بعد میتوان به ابزارهای کمکی اشاره کرد که برای تشخیص دقیقتر عیوب کارایی دارند؛ از جمله این ابزار میتوان به دوربین آندوسکوپی اشاره کرد که در برخی از نقاط که امکان دسترسی و مشاهده مستقیم قطعه، بدنه یا شاسی وجود ندارد به کمک کارشناس آمده تا نیاز به بازکردن یا ایجاد دسترسی به این نقاط وجود نداشته باشد. این نوع از دوربینها در سادهترین حالت ممکن قیمتی در حدود ۲۰۰ هزار تومان دارند، اما مجهزترین نوع از دوربینهای آندوسکوپی صنعتی یا بروسکوپ مانیتور دار به مبلغ ۵ میلیون تومان در بازار قابل تهیه است. درنهایت نباید فراموش کرد که برای تشخیص عیوب فنی، برقی و مشکلاتی که ممکن است برای آپشنها رخ دهد، بدون هیچ شکی نیاز به دستگاه عیبیاب الکترونیکی یا به قول معروف دیاگ دارید.
برای انجام کارشناسی نیاز به اخذ چه مجوزهایی است؟
همینجاست که حتی بسیاری از افرادی که قصد تاسیس اتاق نور را هم داشتند، تصمیم میگیرند به کارشناسی سیار خودرو روی بیاورند. از آنجایی که بروکراسی اداری در ایران یکی از مشکلات تمام کسبوکارهاست، نمیتوان گفت که برای اخذ مجوز فعالیت به عنوان کارشناس خودرو در مکان ثابت یا تاسیس اتاق نور مراحل سادهای را باید طی کنید و این مراحل یک روزه به پایان میرسد. اما اخذ مجوز برای این کسبوکارها به مراتب سادهتر از بسیاری از سایر کسبوکارها است. پیش از هرچیز باید توجه داشته باشید که برای اخذ مجوز فعالیت هرکسبوکاری باید به سراغ اتحادیه آن شغل رفت.
برای تاسیس اتاق نور باتوجه به اینکه تا پیش از این اکثر متخصصان رنگ و صافکاری خودرو اقدام به تاسیس اتاق نور میکردند، شما هم باید به سراغ این اتحادیه بروید. با تماس گرفتن با این اتحادیه متوجه خواهید شد که نیاز به ارائه یک سری مدارک به این اتحادیه جهت اخذ مجوز فعالیت دارید. از مهمترین مدارکی که از سوی این اتحادیه درخواست میشود سند مالکیت محلی است که قصد فعالیت در آنجا را دارید و سپس در صورتی که این مکان را اجاره کردهاید باید اصل آن را جهت رویت و کپی آن را به مسئولین اتحادیه تحویل دهید.
ملک موردنظر برای فعالیت شما باید مراحل اخذ پایان کار را گذرانده باشد و یکی از انواع پایان کار تجاری یا کارگاهی را از سمت شهرداری گرفته باشد و این مدرک باید به رویت اتحادیه برسد. مورد بعدی گواهی کدپستی محل کسب است. به خاطر ثابت بودن محل فعالیت شما احتمالا مسئولین مالیاتی هم به سراغ شما میآیند پس بهتر از پیش از اینکه جریمه بشوید، اقدام به اخذ شناسه مالیاتی برای خود و محل کسب خود کنید و آن را هم به همراه سایر مدارک تحویل اتحادیه بدهید. سایر مدارک مورد نیاز شامل اصل شناسنامه، کارت ملی، آخرین مدرک تحصیلی و وضعیت نظام وظیفه است. همچنین اتحادیه برای شناسایی صلاحیت شما مدرکی را طلب میکند که برای احراز آن میتوانید مدارکی که از آزمون خودرو اخذ کردهاید را ارائه کنید. اما در نهایت خیالتان راحت باشد که کارشناسی خودرو شغل پردرآمدی، مخصوصا در شرایط فعلی است و درصورتی که خود را خوب معرفی کرده باشید و در کارشناسی واقعا حرفهای باشید، امکان کسب درآمد چند ده میلیونی هم وجود دارد.
سلام دوستان مدت آموزش چقدره
سلام و عرض ادب
خاستم بپرسم که بازار کار کارشناسی خودرو الان در حاضر به چه شکل هست .امکان کسب کار در این زمینه شامل داشتن چه مدارکی و آیا مدرک کارشناسی خودرو لازم هست یا خیر یعنی به صورت تجربی میشه اتاق نور یا کارشناسی سیار انجام داد .با تشکر