برچسب شیشه های دودی به ندرت از بین می روند و بیش از 15 الی 20 سال عمر می کنند. بعد از مدتی معمولا به خاطر نور و آب و هوا کمی تغییر رنگ داده ولی مشکلی برای آن ایجاد نخواهد کرد. البته سعی کنید از برچسب های دودی مناسب و با کیفیت استفاده کنید.
نصب شیشه دودی این روزها بسیار پرطرفدار و مرسوم شده است و به کررات می بینیم، ماشین هایی هستند که اقدام به نصب شیشه دودی می کنند. نصب شیشه دودی بیشتر برای روزهای گرم در تابستان و تابیدن نور خورشید مورد استفاده قرار می گیرد. البته در شهرهای جنوب کشورمان با توجه به شرایط آب و هوایی و گرم طاقت فرسا و حرارت بالای خورشید استفاده از برچسب های شیشه دودی مسئله ای مهم و ضروری محسوب می شود.
شرکت تامین خودرو آزمون با بهره گیری از کارشناسان زبده خدمات شیشه دودی را به صورت ضمانت شده کتبی خدمت مشتریان در محل شما انجام داده و در صورت تمایل به دریافت خدمات نصب تخصصی شیشه دودی و سایر خدمات دیتیلینگ خودرو با شماره ۰۲۱۴۸۴۱۶ تماس حاصل فرمایید. دودی بودن شیشه های ماشین می تواند یک مزیت و ارزش افزوده ای برای خودروی شما ایجاد کند، اما اگر این امکان به صورت پیش فرض در شیشه های ماشین نیست، نگران نباشید چرا که در این مطلب به سادگی می توانید برچسب ها را برای شیشه های دودی ماشین نصب کنید.
در تمام کشورها میزان تیره بودن شیشه ماشین دارای قوانین و محدودیت هایی می باشد. در ایران هم 40 تا 50 درصد تیره بودن ماشین متداول است. البته تا زمانی که راننده و سرنشینان داخل خودرو قابل مشاهده باشند. خودروهای سیاسی و دیپلماتیک از برچسب های دودی با درصدی بالاتری استفاده می کنند.
فیلد های "*" اجباری هستند
به این مورد مهم توجه کنید؛ پس از نصب بر چسب دودی حداقل یک روز شیشه ماشین را پایین نیاورید تا چسب ها، کامل بهم بچسبند و محکم شوند.
دودی کردن شیشه ماشین به دو روش انجام می شود که به آن پرداخته و بررسی می کنیم.
شیشه های فابریک ماشین در کارخانه به عنوان یک امکان ویژه به درخواست مالک ماشین اضافه می شود. دودی کردن شیشه ماشین باعث استحکام بیشتر شیشه خودرو و مانع عبور نور و اشعه فرابنفش به داخل ماشین می شود. توجه داشته باشید کارخانه خودروسازی طبق استاندارهای تعریف شده و درصد بسیار کم، شیشه های ماشین را دودی می کند و البته طبق قوانین راهنمایی و رانندگی این مورد انجام می شود.
دودی کردن شیشه ماشین توسط مالک خودرو انجام می شود. در این روش شما با تهیه برچسب دودی مناسب و ابزارهایی شامل: کاردک، کاتر، لیسه، هیتر یا سشوار خانگی یا صنعتی و… بر روی شیشه ماشین می چسبانید. انجام این کار شاید در ابتدا آسان باشد ولی توجه داشته باشید نیازمند دقت و تجربه کافیست تا مراحل به درستی انجام گردد تا گرد و غبار، حباب و اثر انگشت روی سطح شیشه نباشد.
در این بخش به مراحل نصب شیشه دودی ماشین می پردازیم تا بتوانید به راحتی خودتان آن را نصب کنید. برای شیشه ماشین یک برچسب دودی، سایز بزرگتر در نظر داشته باشید، اگر عرض شیشه 60 می باشد عرض 65 را تهیه کنید، زیرا شما باید گوشه های برچسب دودی را بِبُرید تا قسمت هایی که دور ریز می شوند و مورد استفاده قرار نمی گیرند، مشکلی ایجاد نکند. برای نصب شیشه دودی ماشین، نیاز به باز کردن درب های خودرو نیست و به ترتیب طبق مراحل زیر موارد را انجام دهید:
دودی کردن شیشه ماشین از طریق چسباندن لایه ای خاص انجام می شود.
چه مواردی در قیمت و انواع شیشه دودی موثر است؟
توجه داشته باشید برچسب های دودی بی کیفیت، نصب آسانی ندارند و حباب های داخلی آن کامل از بین نمی روند، همچنین در مرور زمان تغییر رنگ داده و لبه های آنها باز می شود پس در هنگام خرید به کیفیت برچسب دودی، توجه داشته باشید.
برندهای معروف و معتبر برچسب های دودی: سولارگارد (Solar Gard)، سان تک (SunTech) و لیومار (Llumar) که با توجه به کیفیت آنها، طول عمر بیشتر و دائمی دارند. این برچسب ها در کشورهای مختلف مثل چین، امریکا، آلمان، تایلند، تایوان تولید می گردد. در کشور ما از جنس آمریکایی استفاده می شود و با برچسب USA QUALITY و گاهی تنها واژه USA را به صورت کمرنگ، حک شده روی خود دارند.
پراید : هزینه برچسب شیشه دودی پراید، بستگی به جنس و کیفیت آن دارد. تعرفه شیشه دودی پراید بین 90 الی 150 هزارتومان می باشد.
پژو 206 : هزینه برچسب شیشه دودی پژو 206 با توجه به کیفیت و جنس آن بین 110 الی 250 هزارتومان می باشد. البته شیشه های پژو 206 به دلیل خمیدگی و معقر بودن گران تر است.
سمند چقدر : هزینه شیشه دودی سمند بین 90 الی 200 هزارتومان می باشد که بر اساس کیفیت و جنس، قیمت آن متفاوت می باشد.
تماس حاصل نمایید.
به غیر از تمام مواردی که دلیل شخصی شما برای دودی کردن خودرو هست، به طور عمومی استفاده از محافظت کننده نور اضافی آفتاب برای جلوگیری از کاهش عمر تریم داخل، انگیزه منطقی و محکمی به حساب میاید تا به سراغ روکشهایی بروید که در نهایت باعث تیرهتر شدن شیشهها میشود.
شاید فکر کنید که شیشههای تیره شده همین ۵۰ یا نهایتا ۶۰ سال اخیر مد شده، اما لازم است که حتی به ۵ هزار سال قبل و به زمان مصر باستان برویم که شیشههای دربار برای جلوگیری از مزاحمت و زیبایی بیشتر دکورهای رنگی میشدند. بعد از چند هزار سال و در دورههای روم از متال اکسید برای رنگ کردن شیشه استفاده شد ولی کاربری این مواد کمتر برای محافظت و بیشتر برای تزئین امکان مذهبی بود.
برای خودرو باید به سالهای قبل از جنگ جهانی دوم برگردیم که استفاده از این وسیله بین مردم بیشتر رایج شد و همزمان شرکتی به نام E.Z در سالهای اوایل دهه میلادی ۴۰ اقدام به ارائه خدمات تینت «Tint» شیشهها کرد. اما اولین خودرویی که از کارخانه با این آپشن عرضه شد را میتوان شورولت ایمپلا مدل سال ۱۹۵۶ دانست. بعد از ۲۰ سال روشهای جدیدی برای اعمال این روکشها پیدا شد که به راحتی با اسپری کردن آب این کار را ممکن میکرد.
یکی از شرکتهای معروفی که در زمینه ابزارها و روکشهای صنعتی شناخته شده «به نام 3M» پیشرفت موارد شفاف پلیاستری و قابلیتهای پوششی این تینتها را برعهده گرفت و فرمولاسیون مواد فعلی را مدیون همین شرکت هستیم. بعد از بحران انرژی در سالهای دهه۷۰ میلادی بسیاری از منازل هم رو به استفاده از این روکشها آوردند، اما تحول بعدی در دهه ۹۰ میلادی و نفوذ تلفنهای همراه و موجهای رادیویی ضعیف به داخل کابین اتفاق افتاد که با روکشهای قبلی مشکل داشتند؛ این اتفاق باعث شد که روکشهای جدیدی به نام سرامیکی خلق شوند که مشکلی با امواج رادیویی و تلفن همراه نداشتند و البته رفته رفته در مقابل اشعه UV مقاومت بیشتری پیدا کردند.
لازم است این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که هیچ قطعهای و حقیقتا حتی هیچ آپشنی بدون استانداردسازی در وسیله بسیار مهمی مثل خودرو استفاده نمیشود. از آنجایی که حداقل لازم است درنظر بگیریم که مردم تمام دنیا ممکن است از بابت گرمای هوای داخل کابین کلافه شوند و البته مواد لازم برای دودی کردن شیشه اصلا ساخت ایران نیست، بنابراین خیلی ساده میتوان حدس زد که برای اعمال این روکشها هم استانداردی درنظر گرفته شده است.
معیار درنظر گرفته شده برای اعمال این روکشها درصد مبادله نور دیداری به اختصار VLT یا Visible Light Transmission است که مشخص کننده علت اصلی استفاده از tintهای پلیاستری روی شیشه است. اما برای هر شیشه خودرو استاندارد و درصد خاصی از VLT درنظر گرفته شده که البته ممکن است در مناطق گرمسیر کمی ارفاق درنظر گرفته شود و در مناطق شمالی کره زمین، سختگیریها بیشتر باشد.
به عنوان مثال در کشور پهناوری مثل آمریکا در هر ایالت قانون اعمال متفاوت است، اما بیشتر ایالتها برای شیشههای کناری جلو امکان درنظر گرفتن VLT تا ۳۵ درصد را میدهند، اما برخی از ایالتها مثل کالیفرنیا حداقل ۷۰ درصدی را هم درنظر گرفته که دلیل آن قابل تحمل بودن استفاده از کابین در شرایط گرم مناطق ساحلی کالیفرنیا است. در مورد شیشههای کناری عقب اما برخی از ایالتها دست مالک را باز گذاشتهاند که از هر درصدی استفاده کنند، به عنوان مثال در نیویورک اصلا هیچ قانونی برای شیشههای جانبی عقب وجود ندارد، اما در همان کالیفرنیا وضع قانون متغییر بوده و حتی زمانی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد گردش داشته است.
در مورد شیشههای عقب هم قانون خاصی وجود ندارد، اما پلیس ایالتی در صورت تشخیص اینکه راننده دید کافی برای کنترل خودرو ندارد، میتواند به اختیار خود اقدام به جمعآوری یا جریمههای مرتبط با مشکل فنی کند. ولی در مورد شیشه جلو الزام جدی وجود دارد که به غیر از خط AS-1 که شامل بخش ۴ تا ۶ اینچی از بالای شیشه میشود، امکان نصب هیچ روکشی وجود ندارد «مگر روکشی کامل شفاف که معمولا برای سیستمهای HUD استفاده میشود.» در سایر کشورهای شاخص هم مقرارت مشابهی وجود ندارد؛ آلمان برای شیشههای جانبی جلو حداقل عبور ۷۰ درصدی را درنظر گرفته ولی برای شیشه عقب باید قانون تایید شده را رعایت کرد.
در انگلستان میتوان برای تمام شیشهها از روکش استفاده کرد، اما شیشه جلو حداقل باید ۷۵ درصد عبور نور داشته باشد، جانبیهای جلو حداقل ۷۰ درصد و برای تمام شیشههای عقب هیچ قانونی وجود ندارد. در ایتالیا شیشه جلو هیچ روکشی نمیتواند داشته باشد، اما میتوان از طلقهایی که کاملا روی شیشه قرار نمیگیرند روی سقف استفاده کرد، این قانون در اسپانیا هم جاری بوده، اما آنها برای شیشههای عقب تاییده و هومولوگیشن خاص دارند. در کشورهای خاورمیانه به دلیل شدت بالای تابش آفتاب قوانین متفاوتی درنظر گرفته شده؛
عربستان برای شیشه جلو صرفا ۱۰ سانت بالا را مجوز درج روکش درنظر گرفته است. برای شیشههای جانبی جلو و عقب هم حداقل ۳۰ درصد شفافیت باید وجود داشته باشد. در مورد امارات متحده تا قبل از سال ۲۰۱۷ شرایط مشابهی با عربستان وجود داشت ولی بعد از سال ۲۰۱۷ امکان نصب روکشها تا ۵۰ درصد هم صادر شد.
درباره ایران هم شرایط نسبتا مشابه با سایر دنیا است و قانون به ۳۰ الی ۴۰ درصد اشاره میکند. اما یکی از اولویتهای پلیس ایران دید نه از داخل خودرو، بلکه امکان مشاهده کابین از خارج خودرو است. به این ترتیب که لازم است داخل کابین از فاصله ۳ متری قابل مشاهده باشد. در مورد ایران به غیر از پلیس و مقرارت عبور از جادهها، برای دریافت معاینه فنی هم لازم هست که محدودیتها را رعایت کنیم.
بدون شک مجموعهای که قصد دارد اعتماد فردی که ماهها درآمد مشتری را دریافت کند، بعد از گذشت صد سال به راهکاری رسیده که جلوی سرطان پوست را از بابت اشعه UVA و UVB بگیرد. این دو اشعه دارای طول موج متفاوتی هستند ولی هر دوی آنها مشکلی هستند که سلامت انسان را به خطر میاندازند. برای رفع این مشکل خودروسازان به غیر از سانروفها، لازم هست که اشعه شیشه جلو را هم کنترل کنند. تحقیقات نشان داده که شیشه جلو تا ۹۴ درصد میتواند تابش UVA را جلوگیری کند و جالب اینجاست که شیشههای جانبی فقط ۷۱ درصد حفاظت را اعمال میکنند. جالب اینجاست که براساس همین تحقیقات امکان دریافت ویتامین D از طریق شیشهها چه با روکشها و چه در حالت بدون دستکاری حالت کارخانه وجود ندارد.
پنج ابزار به غیر از روکش دودی کردن لازم هست که شامل چاقو برای برشهای بزرگ؛ تیغ، کاتر یا قیچی برشهای دقیقتر، اسکاج نرم برای کاهش حبابهای هوای و چسباندن لایه روکش روی شیشه، اسپری که شامل مواد کفزا و صابونی باشد تا بتوانید در زمان چسباندن لایه روکش، امکان تنظیم آن را داشته باشید، کارد پلاستیکی برای خارج کردن حباب و دستمال بدون پرز که جای اثر آن روی روکش باقی نماند. البته برای برخی از روکشها از دمنده حرارتی هم استفاده میشود تا قالب روکش به شکل شیشه شود. در مرحله اول بخش خارجی شیشه را اسپری میکنیم، شکل کلی را از حاشیه روکش خارج میکنیم و بعد دقیقتر با کاتر جزئیات شیشه را اعمال میکنیم، لایه محافظ اولیه را بدون کاهش اثر چسبی آن جدا میکنیم و روی آن اسپری میکنیم. شکل آماده شده را بعد از اسپری کردن فضای داخلی و تمیز کردن تمام حاشیههای آن روی بخش داخلی اعمال میکنیم. بعد از تنظیم و قرار گرفتن روی حاشیهها به وسیله اسکاج، در نهایت به وسیله کارد یا کارتهای اعتباری حبابهای موجود را خارج و بخش خارجی را با کاتر تنظیم میکنیم. شیشه بعد از نصب بالا میرود و بهتر است حداقل ۴۸ ساعت در فضای شامل پرتو آفتاب باشد.
یو وی شیشه دودی، باعث جذب نور و اشعه های مضر خورشید می شود و هرچه میزان یو وی در شیشه دودی بیشتر باشد کیفیت بهتری دارد و آفتاب کمتر داخل ماشین وارد می شود و محیط داخلی ماشین خنک تر می ماند.
برچسب شیشه های دودی به ندرت از بین می روند و بیش از 15 الی 20 سال عمر می کنند. بعد از مدتی معمولا به خاطر نور و آب و هوا کمی تغییر رنگ داده ولی مشکلی برای آن ایجاد نخواهد کرد. البته سعی کنید از برچسب های دودی مناسب و با کیفیت استفاده کنید.
اگر بخواهیم از لحاظ قانونی نصب شیشه دودی برای خودرو را مورد بررسی قرار دهیم باید به این قوانین توجه بیشتری داشته باشیم تا توسط پلیس راهنمایی و رانندگی جریمه نشویم!
افرادی که اقدام به دودی کردن غیرمجاز شیشه های ماشین می کنند به نحوی که از بیرون به فاصله 5 متری، افراد داخل ماشین قابل مشاهده نباشد، ممنوع است. (البته این قانون در گذشته فاصله 3 متری بوده، که در قوانین جدید بروز شده است) در صورت مشاهده توسط پلیس راهنمایی و رانندگی طبق بند 2114، فرد متخلف 50000 تومان جریمه نقدی خواهد شد.
دلیل پلیس راهنمایی و رانندگی برای دودی کردن شیشه ماشین به روش غیر استاندارد، کاهش دید و عدم تسلط راننده به محیط خود در شرایط نامناسب جوی و تاریکی هوا می توان اشاره کرد و باعث افزایش تصادفات خواهد شد.
طبق قوانین در مراکز معاینه فنی خودرو، نصب شیشه دودی کمرنگ 40 درصد برای شیشه عقب مجاز نبوده و برگه معاینه فنی صادر نخواهد شد. اگر شیشه عقب خودرو به صورت پیش فرض (فابریک) دودی باشد، برگه معاینه فنی صادر خواهد شد. همچنین برچسب و یا شیشه دودی پیش فرض (فابریک) کارخانه برای پنجره های جلو و عقب، تا زمانی که افراد داخل ماشین قابل مشاهده باشند، مشکل و مانعی برای صدور برگه معاینه فنی خودرو نخواهد داشت.
کارشناسی خودرو با تامین خودرو آزمون TKA
تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت محفوظ است – طراحی سایت و سئو آرتیمان وب