بررسی علل لرزش دنده خودرو

بررسی علل لرزش دنده خودرو

می خواهیم به بررسی علل لرزش دنده خودرو بپردازیم. لرزش دنده، معمولاً اتفاق رایجی است که برای بسیاری از رانندگان رخ می دهد. اما برخی لرزش ها، با لرزش های عادی متفاوت بوده و می توانند خطرات زیادی را برای شما ایجاد کنند. لرزش دنده ماشین یکی از نگرانی‌های بیشتر رانندگان می باشد. این موضوع بیشتر به علت خرابی و فرسودگی دسته‌دنده و گیربکس رخ می‌دهد، اما اختلال در عملکرد اهرم دنده نیز می تواند جزو دلایل دیگر باشد.‌ لرزش دنده در اکثر موارد به دلیل نقص فنی خودروی شما است و می تواند منجر به خرابی قطعات مهمی مانند گیربکس، شافت و کلاچ شود. لذا برای جلوگیری از این مشکل، شناخت علت لرزش دنده خودرو و روش های رفع آن بسیار ضروری است. در این مقاله از تامین خودرو، به طور کامل به بررسی علل و راه حل های لرزش دنده خودرو پرداخته خواهد شد.

دلایل لرزش دنده خودرو

عوامل بروز لرزش در دنده خودرو شامل موارد زیر می باشند:

ایراد در صفحه کلاچ و دیسک

موتور، کلاچ و گیربکس ارتباط تنگاتنگی با هم دارند و خرابی در یک قسمت می تواند روی عملکرد دیگری تاثیر بگذارد. همان طور که بیان شد، گشتاور میل لنگ توسط فلایویل به صفحه کلاچ انتقال پیدا می کند و صفحه کلاچ با کمک دیسک و شفت این نیرو را به گیربکس انتقال می دهد. اگر صفحه کلاچ و یا دیسک ایراد داشته باشد، برای مثال اگر لنت های صفحه کلاچ تمام شده باشد و یا صفحه تاب برداشته باشد و یا اگر دیسک عمر خود را کرده باشد، ارتباط با فلایول دچار مشکل شده و سبب لرزش کلاچ می شود. این لرزش همچنین به دسته دنده انتقال پیدا کرده و از این رو شما شاهد لرزش دسته دنده خواهید بود.

ایجاد مشکل در دسته موتور

یکی از اصلی ترین قطعاتی که در تعادل خودرو نقش بسزایی دارد دسته موتور می باشد که در اصل می توان گفت وظیفه اصلی آن حفظ کردن وزن خودرو می باشد. در صورتی که این قطعه دچار ایراد شود یا مشکلاتی از جمله شکستگی برای آن به وجود آید طبیعی است که برخی از عملکرد های خودرو مانند سابق نباشد و مختل شود. یکی از نشانه های لرزش و صدا دادن دنده خودرو به دسته موتور خودرو ارتباط پیدا می کند که باید حتما به طور منظم مورد بررسی قرار گیرد تا از شکستگی آن جلوگیری شود.

خرابی پلوس

پلوس وظیفه انتقال نیروی موتور به چرخ‌ها را برعهده دارد. شکستگی یا خرابی پلوس، در سرعت‌های پایین می‌تواند موجب لرزش دنده خودرو گردد. شایان ذکر است که شکستگی فنرهای داخل پلوس، باعث لرزش دنده در سرعت‌های خاصی خواهد شد. پارگی گردگیر پلوس، سفت نبودن پیچ‌های سر پلوس و همچنین عدم استفاده صحیح از خود دنده خودرو، از دلایل خرابی پلوس است. صدای تق‌تق از چرخ‌ها بیانگر خرابی پلوس است. برای آنکه متوجه شوید کدام سمت مشکل دارد، فرمان را به صورت کامل به آن سمت بچرخانید. چنانچه صدای تق‌تق آمد یعنی پلوس آن سمت مشکل دارد.

کیفیت پایین روغن گیربکس

اگر کیفیت روغن گیربکس که به نام واسکازین شناخته می شود مناسب باشد موجب کارکرد روان جعبه دنده، کاهش درجه حرارت، کاهش سر و صدا و…  در گیربکس می گردد. اگر کیفیت واسکازین کم شود یا میزان آن کافی نباشد می‌تواند سبب لرزش دنده اتومبیل شود. بهترین روش پیشگیری از این اتفاق، تعویض به موقع روغن گیربکس بوده که با توجه به نوع روغن، گیربکس اتومبیل و شرایط آب و هوایی تفاوت دارد. اما در حالت کلی موقع تعویض دیسک و صفحه کلاچ، روغن جعبه دنده نیز باید تعویض شود.

معیوب شدن ماهک و میل ماهک

ماهک و میل ماهک دو قطعه مهم در گیربکس خودرو هستند که تعویض دنده را امکان‌پذیر می‌کنند. ماهک ظاهری هلالی شکل دارد و با حرکت خود، کشویی تعویض دنده را هم به حرکت در می‌آورد. در نتیجه تعویض دنده انجام می‌شود. معیوب شدن ماهک و میل ماهک منجر به لق شدن دسته دنده شده و لرزش و جا نرفتن آن را در پی دارد. البته لرزش دنده ماشین در اثر خرابی ماهک کم بوده و این مشکل بیشتر با جا نرفتن دنده همراه است.

وجود مشکل در اکسل خودرو

اکسل بخشی از خودرو است که پلوس ها بر روی آن سوار می شوند. در نتیجه بخشی است که حرکت پس و پیش و دورانی دارد و باید به طور درست و مناسب در جای خود قرار بگیرد. به طوری که در صورت عدم نصب صحیح این بخش، لرزش و تکان‌هایی را در خودرو شاهد خواهید بود. در صورتی که اکسل خودرو با مشکل مواجه گردد، در سرعت های بالا لرزش دنده مشاهده می شود. این قطعه اما اغلب در اثر تصادفات شدید کج می‌شود و حرکت خودرو را با لرزش همراه می سازد. در کنار اکسل گاهی خرابی میل گاردان نیز سبب لرزش دنده خودرو می شود. این قطعه به عنوان انتقال دهنده نیرو به چرخ های عقب در خودروهای دیفرانسیل عقب شناخته می شود و در صورت نشت روغن و خراب شدن توپی چرخ آن، خودرو با لرزش مواجه می گردد.

سخن پایانی

لرزش دنده خودرو ممکن است به دلیل عوامل مختلفی از جمله نیروی جانبی بالا، کلجازی دنده، نقص فنی در گیربکس، وضعیت کلاچ و وضعیت شافت و… رخ دهد. برای رفع این مشکلات، می توانید از راه حل هایی مانند تعویض روغن گیربکس، تعویض کلاچ، تنظیم کلاچ، تعویض شافت، اصلاح کلجازی دنده و استفاده از روش های رانندگی صحیح استفاده کنید. با انجام این کارها، می توانید لرزش دنده خودرو را به حداقل برسانید و از خرابی قطعات مهمی مانند گیربکس، شافت و کلاچ جلوگیری کنید.

فهرست مطالب

ارتباط با ما

برای خرید خودرو به کمک نیاز دارید؟

(همین حالا تماس بگیرید)

تلفن: ۴۸۴۱۶

آدرس دفتر مرکزی : تهران ، بزرگراه اشرفی اصفهانی ، بعد از مرزداران ، کوچه ولدخانی ، پلاک ۲۴ ، واحد ۱

مقالات خودرو
کارشناسی خودرو دست دوم
کارشناسی خودرو دست دوم

  اقدامات لازم قبل از خرید و فروش ماشین کارشناسی خودرو دست دوم یکی از مهمترین مسائلی است که باید هنگام خرید خودرو دسته دوم

انواع تایر خودروهای سواری
انواع تایر خودروهای سواری

انواع تایر خودروهای سواری شیوه تماس خودرو با سطح لاستیک لاح زمین به قدری مهم است که به‌ غیراز مصرف سوخت و کارایی خودرو، حتی

1 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها