بررسی دلایل لاستیک سایی در خودرو
بررسی دلایل لاستیک سایی در خودرو
می خواهیم به بررسی دلایل لاستیک سایی در خودرو بپردازیم. اگر از لاستیکهای خودرو خود برای مدت زمان طولانی استفاده کردهاید؛ لاستیکها دچار ساییدگی شده و آجهای آن از بین میرود و این امر کاملاً طبیعی است. اما درصورتیکه این ساییدگی متقارن نبوده و یا به میزان زیاد و بهسرعت رخ دهد؛ یک جای کار میلنگد. عوامل و مشکلات بسیار زیادی وجود دارند که لاستیک سایی را سرعت بخشیده و باعث اختلال در عملکرد خودرو میشوند. در این مطلب از تامین خودرو با ما همراه باشید تا با علت لاستیک سایی خودرو آشنا شوید.
لاستیک سایی چیست؟
آج تایر در اثر حرکت ممکن است دچار ساییدگی شود و سطح لاستیک صاف شود. گرمای حاصل از اصطکاک به این عمل سرعت میبخشد و باعث ساییدگی زود هنگام تایر میشود. میزان شدت ساییدگی تایر به سرعت خودرو و پستی بلندی جاده نیز بستگی دارد. اگر درصد ساییدگی تایر زیاد باشد امکان دارد تایر در جادههای لغزنده خطرناک عمل کند. همچنین ایمنی خودرو در پیچهای تند به خطر میافتد. ممکن است در هنگام رانندگی متوجه گیجی فرمان شده باشید که یکی از تاثیرات ساییدگی تایر است.
علت لاستیک سایی
ساییدگی لاستیک ماشین ها دلایل زیادی دارد. در ادامه به شرح برخی از علل مختلف لاستیکسایی میپردازیم:
ایراد از جلوبندی
قسمت های تشکیل شده در جلوبندی شامل فنر ها و کمک فنرها، بوش سیبک و طبق ها می باشد و هر قطعه نیز وظیفه ای مشخص دارد. از آنجا که قسمت جلوبندی ارتباط تنگاتنگی با لاستیک دارد، خرابی هر یک از این قطعات باعث سایش در لاستیک می شود. اگر در قسمت جلوبندی هرگونه صدایی شنیدید علت لاستیک سایی خودرو به این قسمت مرتبط می شود؛ در این صورت ماشین را برای تعمیر به مکانیکی ببرید .
رانندگی با سرعت بالا
هنگام حرکت سریع، به دلیل افزایش بار مکانیکی، عمر لاستیک های خودرو کوتاه تر می شود. به عنوان یک قاعده، این اثر با افزایش دما ترکیب می شود و رابطه مستقیمی با افزایش سرعت وجود دارد. به عنوان مثال، هنگام حرکت با سرعت 60 کیلومتر در ساعت، عمر لاستیک خودرو دو برابر زمانی است که با سرعت 120 کیلومتر در ساعت برای همان مسافت حرکت می کند.
مشکل در فنربندی خودرو
فنرها و سیستم تعلیق خودرو باعث میشوند که ارتعاشات و نوسانات شدید چرخها به بدنه خودرو منتقل نشوند. سیستم تعلیق از بخشهای مختلفی تشکیل شده که همه این بخشها باید به درستی و بهطور هماهنگ با یکدیگر کار کنند. اگر این سیستم دچار نقص شود و عملکرد خوبی نداشته باشد، به سایر قسمتهای خودرو آسیب جدی وارد خواهد شد. لاستیک سایی یکی از مشکلاتی است که به دلیل نقص فنربندی خودرو به وجود میآید.
لاستیک کم باد
باد ناکافی تایرها باعث لاستیکسایی خودرو در داخل و خارج و حتی در مواردی بدون خراب شدن نوارهای آج وسط می شود. بهتر است باد لاستیک را مطابق با جدول مشخصات سازنده روی برچسب داخل درب خودرو چک کنید. شما باید یک بادکننده لاستیک قابل حمل داشته باشید تا به طور منظم فشار لاستیک را کنترل کرده تا از کوبیدن، باد کردن یا از دست دادن کنترل جلوگیری کنید.
فرمان خودرو
اگر هنگام رانندگی، خودرو به یک سمت کشیده شود و یا زمانی که فرمان را رها میکنید خودرو از مسیر منحرف شود ابتدا باید تنظیم بودن باد لاستیکها را بررسی کنید. نامتوازن بودن باد لاستیکها میتواند یکی از دلایل سایش بیشتر یک لاستیک نسبت به بقیه لاستیکها شود. اگر میزان باد لاستیکها تنظیم بود باید فرمان خودرو را تنظیم کنید که در اصطلاح به آن میزان فرمان میگویند. لرزش فرمان نشان دهنده یک اشکال در خودرو است که میتواند به لاستیکها و پلوس ارتباط داشته باشد. تنظیم نبودن فرمان یکی از دلایل سایش در لاستیکها است.
خرابی کمک فنرها
یکی دیگر از علل مهم لاستیک سایی خودرو مربوط به خرابی فنرهاست. در صورتی که سیستم کمک فنرها معیوب باشد، سبب وارد آمدن ضربات به سیستم جلوبندی خودرو همانند میل موجگیر، بوش ها، سیبک فرمان و طبق می شود که با ادامه این وضعیت سبب خرابی و بعضا شکسته شدن این قطعات می شود که نهایتا به لاستیک سایی منتهی خواهد شد.
وزن بیش از حد خودرو
اگر بهطور مرتب، بارهای سنگین را با وسیلهی نقلیهی خود جابهجا میکنید، این امر میتواند باعث لاستیک سایی ماشین شما شود، زیرا وزن اضافی به لاستیکها فشار بیشتری وارد میکند و باعث خم شدن و فرسودگی آنها میشود. بنابراین خیلی مهم است که بدانید لاستیکهای ماشینتان تا چه میزان وزنی را میتواند تحمل کند و وزن خودروی خود را بیش از حد مجاز نکنید.
آسیب دیدگی شاسی خودرو
یکی دیگر از دلایل لاستیک سایی خودرو، آسیب دیدگی شاسی خودرو در اثر وقوع تصادفات سنگین می باشد. ممکن است پس از مراجعه به تعمیر کار خودرو و تعمیر شاسی خودرو، مشکل جلوبندی خودرو حل نشده و شاهد لاستیک سایی خودرو باشیم. رام یکی از قطعات اصلی در بخش جلوبندی خودرو می باشد که به دو طرف شاسی وصل شده است. رام یک صفحه قطور با ارتفاع بالا می باشد که عدم جای گیری مناسب آن و شاسی باعث لاستیک سایی خودرو می شود. انحراف رام در اثر تفاوت چند میلی متری در اندازه دو سر شاسی موجب خرابی شاسی و در نتیجه سایش لاستیک خودرو می شود.
بررسی کلی
لاستیک سایی تایرهای اتومبیل چیزی نیست که بتوان به صورت کامل از آن جلوگیری کرد. با تردد روی جاده و سطوح مختلف، لاستیکها به مرور زمان دچار خوردگی و فرسایش میشوند و نیاز به تعویض پیدا میکنند. ولی میتوان با شناخت علت ساییده شدن لاستیک خودرو، تعویض قطعات قدیمی خودرو با قطعات جدید و کاربردیتر و رعایت نکات به طول عمر لاستیک افزود و از ساییدگی جلوگیری کرد تا سلامت ماشین و همچنین سرنشینان آن حفظ شود.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)